Een webshop voor zowel particulieren als zorg-professionals? Geen probleem. De nieuwe webshop van SproFit speelt op de noden van beide doelgroepen in. Een custom integratie met Navision zorgt voor vlotte productupdates, directe voorraad- en prijswijzigingen en klantspecifieke prijzen.

SproFit helpt jou als particulier of zorgprofessional met productadvies tijdens een revalidatie. Met de nieuwe webshop waren er 2 doelstellingen:

  1. B2B-klanten: efficiënter beheer van productaanbod en prijzen
  2. B2C-klanten: begeleiding en openstellen van aanbod naar nieuwe markt

Duidelijke doelstellingen die we met plezier vertalen naar een nieuwe digitale oplossing!

Geen webshop zonder analyse

Wij beginnen niet blindelings aan een nieuwe website of webshop. Eerst verzamelen we zoveel als mogelijk informatie over je business. Hoe meer we ons kunnen verdiepen in jouw business, des te beter het eindresultaat zal zijn.

Dankzij een leuk en diepgaand in-take gesprek, werd meteen duidelijk dat een integratie met Navision (ERP-pakket van SproFit) prioriteit was. Het ging dan over:

  • Voorraad- en prijswijzigingen
  • Klantspecifieke prijzen
  • Productupdates
  • ...

Wireframes als bouwplan van de webshop

De inzichten uit het analysetraject en in-take gesprek vormden de basis voor wireframes. Het inspireerde ons voor zowel inhoud als navigatie. Dankzij een vlotte wisselwerking tussen ons team en de klant, kwam er al snel goedkeuring op het bouwplan van de webshop. Tijd om onze designers aan het werk te zetten!

Het oog wil ook wat

Het analysetraject maakte ook duidelijk dat SproFit geen visuele stijl of branding had. Dit hebben we ter harte genomen en vertaald naar een gloednieuwe stijl voor de webshop.

Voor de copywriting van de webshop konden we rekenen op de in-house productexpertise bij SproFit. Dit zorgde voor een enorm sterk visueel en tekstueel geheel!

"Onze vorige website was gedateerd. Met het gebruiksvriendelijke CMS achter de nieuwe webshop beheren we nu makkelijk zelf ons online bestelplatform."
Cassandra Vandael
Marketeer bij SproFit

Technische ontwikkeling van de webshop

Onze integratie met Navision maakt een realtime productvoorraad mogelijk op de webshop. Daarnaast is een klantspecifieke prijs geen enkel probleem. Dit was éen van de grootste vereisten in de online ondersteuning van zorgprofessionals.

Dankzij deze integratie staat een wijziging in het ERP-pakket gelijk aan een aanpassing van de online informatie. Met andere woorden, uren en dagen tijd uitgespaard.

Binnen de sector van SproFit is het belangrijk dat het online platform op alle browsers en systemen even goed functioneert. Dit werd uitgebreid getest, net zoals bij al onze websites en webshops. Steeds responsive én steeds een positieve gebruikerservaring!


Ook interesse in een nieuwe website of webshop?

Wij investeren graag in een gratis intakegesprek, zodat we kunnen analyseren welke noden jouw bedrijf heeft. Stel je vraag!