B(r)ouw aan je toekomst, begin bij Brouwland!

Nog zo’n verborgen parel in het Limburgse ondernemerslandschap: Brouwland. Deze groothandel uit Beverlo biedt al wat wils voor bierbrouwers en wijnmakers, en mag zich nu al Europees marktleider noemen.

Ooit getwijfeld om zelf eens een biertje of wijntje te fabriceren? Twijfel niet langer, want met de tips en producten op brouwland.com wordt het kinderspel!

  • Webshop met ERP-implementatie (SAP)
  • Geautomatiseerde testings
  • Voortdurende optimalisatie van bestelproces

Nieuwe webshop, Migratie SAP

Brouwland werkte met een oud webplatform, dat dringend moest worden vervangen. Parallel liep de overstap van hun oude ERP-systeem naar SAP. Vigor verzorgde deze implementatie en voorzag de nodige webservices om te synchroniseren met de website.

Dankzij de koppeling tussen Brouwland.com en SAP worden producten, klanten, prijslijsten, voorraad en facturen voortdurend gesynchroniseerd.

Achter de schermen

Aan technische uitdaging ontbrak het zeker niet bij Brouwland. Dan passeren al eens termen als CDN, caching, webservices, enz. Om stoer te doen? Nee, om pagina’s sneller in te laden, conversies te verhogen, en klanten de mogelijkheid te geven te kiezen tussen verschillende leveringsmogelijkheden.

Conversie verder boosten

Het bestelproces van Brouwland werd voortdurend onder de loep genomen, getest en geoptimaliseerd. We vereenvoudigden de flow van 5 naar 4 stappen, maakten de leveringsopties overzichtelijker, verbeterden de integratie met de Kiala-punten, en gaven klanten de mogelijkheid hun betalingsgegevens te bewaren.

Gepersonaliseerde cadeaubonnen

Brouwland gaat voor een persoonlijke aanpak, die we op alle kanalen wilden doortrekken. Dat deden we onder meer met de gepersonaliseerde cadeaubonnen: aan de hand van een aantal templates kan de klant zijn cadeaubon volledig personaliseren, online bestellen en laten opsturen.

Slimme verzending

Dropshipments

Door kleine verdelers toe te laten om via de webshop rechtstreeks bestellingen te plaatsen bij groothandels, vermijden we een omslachtig logistiek traject en gaan we voor een goedkope, vlotte service.

Logistieke technologie

We werken samen met Paazl om wereldwijde verzendingen mogelijk te maken via geïntegreerde netwerken van internationale expressvervoerders.

Integraties als deze hebben de automatisering toegelaten van een aantal complexe logistieke processen.

Voor je brouwsels groot of klein moet je bij Brouwland zijn!

Bij Yappa kamperen we bij de klant, voor een optimale inleving. Bij Brouwland heeft dat geleid tot ons eigen brouwsel, de blonde Yap, schol!