Bedrijven kunnen zich heel wat tijd besparen als interne systemen communiceren met hun website, webshop of digitaal platform. Op die manier zijn gegevens automatisch in orde of up-to-date en spaar je veel manueel werk uit. Bovendien geniet ook de eindklant van bepaalde integraties. Win-win op alle fronten. We schetsen 10 integraties die jou en je bedrijf kunnen inspireren.

Van je website en CMS tot CRM, ERP en boekhoudsoftware. Allemaal systemen die mogelijks los van elkaar bestaan in jouw onderneming. Deze systemen allemaal laten samenwerken is het ideale scenario. Jouw bedrijf en werknemers hebben meer tijd voor kerntaken én de eindklant is gelukkiger door betere service of actueel stockbeheer.

Ons CMS biedt de flexibiliteit om te integreren met eender welke software. Dit is bewust door ons gekozen. Enkel dan kunnen wij ervoor zorgen dat alles 1 geheel vormt en naadloos op elkaar inspeelt. Klinkt dit nog wat flou? Geen probleem, we leggen jou enkele integraties op maat uit die we recent deden voor onze klanten:

Sneller van beleving naar kopen

Integratie 1: Spott x Ik Koop Belgisch

Onze partner Flanders DC draagt Belgische ontwerpers hoog in het vaandel en lanceerde vorig jaar een nieuw, digitaal platform met meer dan 1.500 design merken.

Om gebruikers nog sneller aan te zetten om te kopen bij de merken, kozen we samen voor de interactieve tool Spott. Na de integratie waren afbeeldingen op de website nu ook shoppable.

Als je hoovert over bepaalde afbeeldingen op de website, krijg je bijvoorbeeld meteen de prijs te zien. Vervolgens kan je van daaruit rechtstreeks doorklikken naar de webshop van dit merk.

Meer accurate informatie op je webshop

Integratie 2: Fidelity x Govaerts

Govaerts stapte naar Yappa met het idee voor een nieuwe B2B-webshop. Top idee! Als groeiende groothandel heeft Govaerts gelukkig een ERP-pakket, zijnde Fidelity. Dit ERP-pakket helpt KMO’s en groothandels met efficiënt verkoop-, aankoop- en voorraadbeheer. Fidelity bevatte cruciale product- en voorraadinformatie waarmee we de webshop nog meer konden verbeteren.

Ons voorstel voor de nieuwe webshop hield meteen een beredeneerd plan in om de beschikbare data in Fidelity door te trekken naar de nieuwe webshop. Benieuwd naar die nieuwe webshop? Wij ook, deze staat momenteel volop in de steigers! 

Geen e-mails meer forwarden

Integratie 3: BME & Tyranos

Haal alles uit je lichaam! Dat is het credo van Tyranos. Dit gloednieuwe merk ontwikkelt kwalitatieve supplementen, die doen wat moet. We hielpen hen met het uitwerken van hun merkpositionering en branding, met deze nieuwe webshop als kers op de taart. Daar zijn we trouwens super trots op. Ga zeker eens kijken! 

Onze developers zijn ook trots op de vlotte integratie met hun logistieke partner BME. BME zorgt o.a. voor het voorraadbeheer én het verzenden van de Tyranos-producten en -pakketten. De online bestellingen sturen we door naar BME-software en die zet dit meteen om naar een pickorder voor het magazijn. Niet langer e-mails forwarden of laten verloren gaan!

Minder manueel werk in CRM, meer tijd voor haar

Integratie 4: Teamleader x Feriduni

Hair Clinic Feriduni wou graag dat iedere online formulieraanvraag zich automatisch vertaalde naar een deal in Teamleader. We trokken bepaalde formuliervelden op de website automatisch door naar CRM-data in Teamleader. Het gevolg? Interne medewerkers moeten niet langer manueel telkens contactpersonen of deals aanmaken in Teamleader. Ideaal!

Yappa is trouwens Certified & Trusted Partner van Teamleader. Dit wil zeggen dat we Teamleader-klanten ondersteunen met integraties. Dat kan zijn vanuit Teamleader naar interne systemen en/of omgekeerd.

Slimmer beheer van planning en reservaties

Integratie 5: InspHire x Oben Verhuur

Het online platform van Oben Verhuur is gekoppeld met InspHire. Dit softwarepakket is specifiek ontworpen voor verhuurbedrijven. Van orderverwerking en planning tot sales analytics. Deze software rendeert alleen maar als alle systemen daarmee verbonden zijn.

We integreerden het door ons gemaakte online verhuurplatform met InspHire. Hierdoor stromen reserveringen, productinfo en prijzen automatisch door naar het CRM. Vervolgens past de verhuurplanning zich ook meteen aan. Oben blij, medewerkers blij, klanten blij!

Meteen je nieuwe bankrekening aanmaken

Integratie 6: KBC x UNIZO startersplatform

Begeleiden van idee tot onderneming. Dat is het idee achter het Startersplatform van UNIZO. In het door ons ontwikkelde platform bieden ze startende ondernemers allerlei praktische tools aan om een sterk businessplan te maken. 

Starters gaven de feedback dat het eenvoudig zou zijn om meteen een professionele rekening te openen vanuit het platform. Hele nuttige feedback! In samenwerking met KBC integreerden we dit voor het Startersplatform. Dat bespaart de startende ondernemer opnieuw heel wat kliks!

Pro-actiever warme leads opvolgen

Integratie 7: Acoustic x Acerta

Van lead management en sales data tot slimme marketingcampagnes via e-mail en social. Het kan allemaal in Acoustic, het vroegere IBM Watson, een héél uitgebreid en sterk marketing automation pakket. De website van Acerta levert enorm veel touchpoints en data op waar het algoritme van Acoustic uit kan leren. Tijd om te integreren? Jazeker.

Ons development team maakte een connectie tussen Acoustic en de website. Voor ieder formulier op de website kiezen de marketeers van Acerta welke gegevens ze willen doorsturen naar Acoustic. Hierdoor is data capteren nog eenvoudiger en kan sales pro-actief aan de slag met warme leads.

Meer tijd vrijmaken bij je boekhouding

Integratie 8: Yuki x De Vis Factorij

Online of offline verse vis kopen? Altijd welkom bij De Vis Factorij. Deze online viswinkel pakt het efficiënt aan en koos voor Yuki als boekhoudsoftware. Volledig in de cloud, altijd en overal in de hand.

Om de facturatie van de online bestellingen sneller af te handelen, integreerden we de webshop en deze accounting software met elkaar. Het gevolg: 100% automatisch inboeken en toch controle behouden. Op die manier heeft de interne boekhouding meer tijd vrij voor andere taken!

Beter begeleiden van starters en gerichter communiceren

Integratie 9: Hubspot x UNIZO startersplatform

Wat Acoustic is voor Acerta, is Hubspot voor UNIZO. UNIZO gebruikt Hubspot o.a. om gerichte boodschappen te versturen naar de juiste doelgroepen en op het juiste moment. Daar mogen de starters dus zeker niet ontbreken.

We ontwikkelden een integratie tussen het platform en Hubspot. Op die manier is er een wisselwerking van data tussen beiden. Wanneer starters acties ondernemen in het startersplatform, is dit meteen ook inzichtelijk in Hubspot. Dit schept heel veel opportuniteiten om starters nog sneller en vooral beter te begeleiden!

Tijd besparen door automatisch gegenereerde documenten

Integratie 10: Teamleader x Flanders Tax Shelter

Investeren in audiovisuele werken en podiumkunsten? Dan kan je best bij Flanders Tax Shelter aankloppen. Het viel hen op dat interne medewerkers veel tijd spendeerden aan het opmaken van documenten en contracten. 

Veel van de ingevulde data was nochtans al beschikbaar in Teamleader. Wij ontwikkelden voor Flanders Tax Shelter een slimme integratie die Word-documenten automatisch genereert en meteen invult met juiste Teamleader-data.

Tot slot

Investeren in audiovisuele werken en podiumkunsten? Dan kan je best bij Flanders Tax Shelter aankloppen. Het viel hen op dat interne medewerkers veel tijd spendeerden aan het opmaken van documenten en contracten. 

Veel van de ingevulde data was nochtans al beschikbaar in Teamleader. Wij ontwikkelden voor Flanders Tax Shelter een slimme integratie die Word-documenten automatisch genereert en meteen invult met juiste Teamleader-data.