Tekst en woorden kunnen heel verschillende doelstellingen hebben. Een krachtige boodschap brengen, verkoop stimuleren of gevonden worden op Google? Soms wil je overtuigen, op andere momenten net inspireren. Wij schrijven creatieve en tegelijk SEO-geoptimaliseerde teksten in de taal van jouw doelgroep.

Woorden op maat van jouw merk

Allereerst gaan we samen met jou na hoe jouw bedrijf zich wil positioneren in de markt. Wat is jouw merkidentiteit en huisstijl? Dit bepaalt hoe je gaat communiceren over jouw bedrijf. Of dat nu in beelden of in teksten is, maakt in principe minder uit.

Vervolgens bepalen we welke schrijfstijl hierbij het best aanleunt. Dit trekken we dan door in de gehele, online communicatie. Dat kan dus zijn op jouw website, sociale media of blogposts.

Schrijven voor mensen én Google

De toekomst is dan wel digitaal, maar schrijven voor zoekmachines gaat toch voornamelijk over mensentaal. Natuurlijk houden we rekening met zoekmachines, maar het uitgangspunt is dat de teksten door mensen worden gelezen. We verliezen jouw doelgroep(en) nooit uit het oog!

We voeren eerst zoekwoordenonderzoek uit zodat onze copywriters meteen een goed beeld hebben van de woorden die jouw doelgroep effectief gebruikt. Vervolgens schrijven we makkelijk leesbare teksten, met hier en daar een leuke woordspeling. Zo krijgen jouw pagina’s een mooi plekje in de zoekresultatenpagina’s van Google.

Sociale media en short copy

Short copy schrijven voor sociale media is een vak apart. Keep it short & simple (KISS), gebruik relevante emoji’s en hashtags op de juiste kanalen, sluit af met een call-to-action. Het zijn maar enkele van de richtlijnen die we dagelijks hanteren bij het schrijven van short copy voor social posts.

Bovendien blijft het uitgangspunt steeds hetzelfde. Wat is de taal van jouw doelgroep op Facebook? Op LinkedIn? Op Instagram? We spelen met zinnen en vinden de juiste woorden die hen vertrouwd in de oren klinken.

Storytelling & Bloggen

Hoe ga je nu zeker zijn dat je de juiste mensen bereikt op je website? Met de juiste content marketing tools identificeren we vragen die zij vaak online stellen. Vervolgens kunnen we op de pagina’s van jouw website of in blogposts de juiste en relevante antwoorden geven.

Daarnaast vertellen onze copywriters graag verhalen. Dat kunnen verhalen zijn over eigen medewerkers, over jouw klanten of over jullie bedrijf. Die verhalen laten we op hun beurt leven op jouw website, op jouw sociale media of in een nieuwsbrief.

Copywriting, iets voor jou?

Interesse in copywriting op maat van jouw merk? Daar gaan we graag dieper op in tijdens een verkennend gesprek! Dien hier jouw aanvraag in. 


Naar alle diensten