Een stage als geen ander

Elke dag koffie halen voor de collega’s? Daar hadden wij geen zin in! We waren op zoek naar een stage met veel variatie, waar we meteen konden bijleren en van alles konden proberen. Voor die stage zaten we bij Yappa op het juiste adres.

Straal Digitaal, een duidelijke opdracht

De opdracht was luid en duidelijk: studenten marketing, development en design kennis laten maken met het leven in een agency. Geen gemakkelijke opdracht, maar wel eentje die we met beide handen vastpakten. Het resultaat: Straal Digitaal, een evenement voor en door studenten.

De Y van why

Bij Yappa begint alles met een “Y”. En ook al heeft Straal Digitaal geen letter Y, wij deden net hetzelfde. Eerst zetten we een stapje terug om de ‘why’ te bepalen. Waarom zouden studenten buiten de schooluren iets willen bijleren? Het antwoord: pizza, bier en een kans om kennis te maken met het agency life.

Vanuit dit antwoord is het concept voortgevloeid en de uitvoerende taken die zijn gevolgd. Het design bepalen, een website schrijven, social posts en ads maken waren allemaal taken die moesten gebeuren. En niet te vergeten de organisatie van het evenement zelf natuurlijk.

Meer dan een event

Natuurlijk was Straal Digitaal niet het enige wat we tijdens mijn stageperiode deden. Yappa wilde ons ook een brede basis meegeven naar het werkveld. En hoe leer je iets beter dan door het gewoon te doen? We kregen de kans om voor verschillende klanten te werken. Bijna alles kwam aan bod: van SEO tot social ads, blogs schrijven, visuals maken, copy schrijven, e-mail automation, Google Ads en nog veel meer. Dit heeft ervoor gezorgd dat we van alles konden proeven en konden kijken wat we leuk en minder leuk vinden. De perfecte leerschool dus.

En hier staan we dan, 12 weken later. Heel veel bijgeleerd. Ondertussen een volledig uitverkocht event georganiseerd waarin we echte waarde hebben toegereikt aan de aanwezigen. Daarnaast geproefd van allerlei aspecten binnen marketing en kunnen ondervinden waar we verder in willen groeien. En dat allemaal door de super begeleiding van Marianne en Michael, en natuurlijk ook door alle andere yappanezen die ons geholpen hebben.

Wil je ook een stage bij Yappa volgen?

Loop je nog school in een sector-gerelateerde studierichting? Dan kan een stage bij ons de kickstarter zijn voor je verdere (school)carrière!

Check onze stageplaatsen