Of je nu een online marketeer bent bij een agency of bij een bedrijf, iedereen leert graag bij. In deze blog geven we een overzicht van welke digital & marketing conferences we in de gaten houden voor het jaar 2021.

Welke digital events mag je in 2021 niet missen?

We moeten er geen tekening bij maken: 2020 was niet het topjaar voor evenementen en conferenties. Toch bleven vele organisatoren niet bij de pakken zitten. Al snel transformeerden geplande events in een 100% online versie van zichzelf. 

Wat betekent dit nu juist voor 2021? Welke (remote) events in 2020 waren de moeite en mag je zeker toevoegen op het 2021-lijstje?

De toekomst van (digitale) evenementen

De (nabije) toekomst voor de evenementensector is nog één groot vraagteken. Op dit moment kan niemand voorspellen of geplande evenementen fysiek gaan mogen doorgaan in 2021. Sommige eventorganisaties zien het glas halfvol en en gaan van fysieke evenementen uit. Andere organisaties nemen het zekere voor het onzekere en gaan ook in 2021 voor 100% remote.

En eerlijk, zo slecht zijn die online conferenties nog niet. Spreekt een bepaalde keynote speaker je niet aan? Je hoeft niet onbeleefd de zaal te verlaten, maar je kan gewoon ‘ongezien’ de sessie sluiten. Langs de andere kant is online netwerken toch niet hetzelfde als de fysieke beleving. Of het nu fysiek of online doorgaat, voor 2021 hebben we al een heleboel interessante digitale evenementen in onze agenda aangekruist. We lijsten er enkele op.

Ga meteen door naar de events/conferences binnen een bepaald topic:

→ Digital & Tech Conferences

→ Analytics & CRO Conferences

→ SEA / PPC Conferences

→ SEO Conferences

→ Social Conferences

→ Brand(ing) Conferences

Digital & Tech Conferences

1. DMEXCO (Keulen/At Home - 22/23 sept 2021)

DMEXCO is het toonaangevende digitale marketing- en tech-evenement van Europa. Grote spelers uit de marketingwereld en media-industrie bespreken innovaties, visies en inspirerende cases. Ze werpen hun licht op toekomstige digitale business trends.

In 2020 brachten ze een sterke en succesvolle online editie met grote namen zoals o.a. David Fisher (Facebook), Jason Spero (Google), Adam Blitzer (Salesforce), Thomas Ingenlath (Polestar) en Robyn Peterson (CNN).

DMEXCO 2021 vindt plaats op 22 en 23 september 2021. Of deze editie weer 100% online zal zijn, is nog onbeslist.

Website DMEXCO

2. Digital Marketing Conference Europe (Vilnius - 11/13 mei 2021)

Sprekers van over heel de wereld zakken ieder jaar af naar DMC Europe. Ze vertellen uitgebreid over nieuwe, digitale technologieën en trends. Digitale transformatie van bedrijven is vaak het overkoepelend topic van sessies! Dus als dat jou interesseert, zeker de moeite.

Naast gemotiveerde talks over strategie en trends, tools en kanalen, branding en content marketing, zijn er ook een tal van praktische workshops. En je weet wat ze zeggen: practice makes perfect.

Website Digital Marketing Conference Europe

3. Web Summit (At home, 2/4 december 2020)

De vorige editie van Web Summit is nog maar net voorbij. Het is dus nog even wachten op de datum voor 2021. Op de afgelopen editie kon je je o.m. laten inspireren door de CEO van Zoom, de presidente van de Europese Commissie en de CTO van Facebook. 

De 2020 editie was 100% online, anders hadden we ook ons handtekeningenboekje bovengehaald. Zowel Kevin Hart (Hartbeat Productions) als Gwenyth Paltrow (Goop) kwamen hun zegje doen. Moet je naar Web Summit gaan voor de hands-on tips? Neen. Voor inspiratie, netwerken en event experience? Ja. Super benieuwd welke namen ze in petto hebben voor 2021!

Website Web Summit

Analytics & CRO Conferences

1. Emerce GAUC (Amsterdam - 11 februari 2021)

Enkele jaren terug zette het multimediale platform Emerce zijn schouders onder de Nederlandse Google Analytics User Conference (GAUC). Zij organiseren dit nu al enkele jaren met de nodige gedrevenheid en passie.

Naast exclusieve Google-sprekers, zijn er boordevol Google Analytics-experts die hands-on tips geven. Het resultaat is dat je met hopen kennis naar huis gaat waarmee je nog slimmere analyses kan maken. Wij zijn alvast benieuwd wat zij te vertellen hebben over de recente updates binnen GTM en het nieuwe broertje van Universal Analytics, Google Analytics 4. 

Website Emerce GAUC 

2. Superweek (Boedapest - 1/5 februari 2021)

Wat dacht je van 5 dagen lang ondergedompeld te worden in de wereld van data, machine learning en AI? Van theoretische inzichten en neuropsychologie tot praktische toepassingen en CRO-meetmethodes. 

Eerst wat cijfers en interessante inzichten absorberen, om dan in de avond een kampvuur bij te wonen met een goed wijntje. Dat kan hier zomaar. Om nog maar te zwijgen van de hottub en sauna’s die ter beschikking staan. We moeten eerlijk zijn als deze remote zal doorgaan, dan zou dat verdekke jammer zijn.

Website Superweek

3. Traffic & Conversion Summit (At home - 15/17 december 2020)

En, wat nu? De vraag die vele marketeers zich afgelopen jaar hebben afgevraagd.  2020 was zonder twijfel het jaar van ‘digital-first’. Ben jij hier al op voorzien? Op de Traffic & Conversion Summit krijg je het antwoord. Van de nieuwste tools tot uitgebouwde strategieën die inspelen op het ‘nieuwe normaal’. 

Dit driedaagse evenement gaat o.a. over conversion optimization, experimentation en analytics. In hun ‘breakout’ sessies pakken ze uit met super relevante en praktische topics waarmee je je online marketing naar het volgende niveau haalt. De vorige editie is nog maar net voorbij, de datum voor 2021 is dus nog niet bekend.

Website Traffic & Conversion Summit

Traffic & Conversion Summit

SEA / PPC Conferences

1. AdworldExperience (Bologna/At Home - september 2021)

Adworld is het grootste pay-per-click en CRO-event in Europa, dat is toch wat ze zelf vertellen. Al willen we dat ook gerust geloven als we het programma van afgelopen editie bekijken. De focus ligt op Google Ads en Facebook Ads, maar eveneens op Amazon, LinkedIn Ads & Pinterest Ads. Zeker de moeite als advertising een belangrijk deel van je tijd inneemt! Onze Marketing Strateeg Maarten was zelfs dit jaar aanwezig!

Website AdworldExperience

2. Hero Conference (Londen - T.B.A. 2021)

Deze conferentie in Londen mikt de afgelopen jaren vooral op PPC. Al is er ook wel wat te horen over Social en CRO. De diversiteit aan sprekers zorgt ervoor dat zowel pas begonnen SEA-specialisten als ervaren PPC-rotten aan hun trekken komen.

In 2020 strikten ze sprekers die vooral werkzaam zijn bij tools (OPTMYZR/Microsoft Ads/Unbounce), maar ook bij agencies (CleanDigital/HanapinMarketing/Ogilvy). Op 2 en 3 juni 2021 is er trouwens al een Hero Conf in Austin (Amerika).

Website Hero Conference

SEO Conferences

1. Inbound 2021 (At Home - T.B.A. 2021)

Inbound is een initiatief van Hubspot en telde vorig jaar meer dan 280 inspirerende sessies, al dan niet audio-only of opgenomen in de studio. INBOUND is geen puur SEO-event, maar content marketing is zeker wel een topic dat vaak voorkomt in de sessies. Ontdek hier hoe Yappanees Jeroen INBOUND2020 beleefde. 

INBOUND heeft zowel inspirerende sprekers - hey John Legend - tot doorwinterde LinkedIn Ads-experten. Maak je borst dus nat voor 2021!

Website Inbound

2. C3 (NYC - 11/12 mei 2021)

New York, New York! Voor ons graag een lekkere hotdog, een gele taxi en C3 conference. C3 staat voor Connect, Collaborate en Commit en is een tweedaagse vol met hands-on lessen, succesverhalen en trends over SEO en content marketing. Begin 2021 is het volledige programma bekend. Voorlopig hebben we dit event nog nooit bijgewoond, maar staat zeker hoog op ons lijstje!

Website C3

3. MozCon (At Home - 12/14 juli 2021

MozCon Virtual is terug voor een 2e editie! De wereld heeft misschien even stil gestaan, maar SEO niet. Zoekers blijven zoeken en marketeers moeten scherp blijven om aan hun behoeften te voldoen. Luister naar internationale SEO-experts en leer bij over de laatste trends en adviezen, van conversie-optimalisatie tot local SEO. Dit doe je gewoon vanuit je luie zetel, want het is volledig online te doen.

Website MozCon

Social Conferences

1. Social Media Week (Londen - november 2021)

De vorige editie klokte af op meer dan 200 sprekers en ongeveer 1.500 bezoekers. Dit is dus geen kleintje. Social Media Week in Westminster gaat over social - what did you think - maar eveneens over data, video en branding. Sprekers zoomen in op organische en betaalde aspecten van sociale media. Natuurlijk kijken ze ook verder vooruit naar trends en de toekomst.

SMW vindt jaarlijks in 25 steden plaats. De grootste edities zijn in Londen, Los Angeles en New York, maar die in Hamburg en Den Haag zijn minstens even interessant.

Website Social Media Week

2. Social Media Summit (Brussel - 26 januari 2021)

Als we terug mogen, kunnen we in januari 2021 ons - volledig corona proof - begeven naar het Brusselse Social Media Summit. Experts lichten toe hoe je creatieve social campagnes op poten zet en optimaliseert. Op de affiche staan speakers van o.m. Tiktok, Facebook, Instagram, Burger King en Toyota. Deze is dus dichtbij huis. Door virtuele evenementen is dichtbij natuurlijk relatief geworden. Alles is dichtbij!

SMW vindt jaarlijks in 25 steden wereldwijd plaats. De grootste edities zijn in Londen, Los Angeles en New York, maar die in Hamburg en Den Haag zijn minstens even interessant.

Website Social Media Summit

3. Social Day (Londen - 14/16 september 2021)

London calling! Ben je op zoek naar geavanceerde strategieën, case study's, creatieve ideeën en top advies rond sociale media? Je leert het van de beste experts in het vak met sprekers van o.m. WWF, Snapchat, The Met Office, Greggs, Giff Gaff en Guinness World Records. 

Website Social Day

Brand(ing) Conferences

1. B2B Marketing Exchange (Scottsdale (US) - 22/24 februari 2021)

B2BMX is hét evenement voor B2B-marketeers. Meer dan 6 verschillende tracks op het programma en meer dan 100 sprekersessies, dat zegt al iets. Al jaren strikt deze business & marketing conferentie grote namen als sprekers. Voor de editie van 2020 stonden o.a. toppers als Kylie Alexander (Adobe), Tamsen Webster (TedX) en Brian Fanzo (ISocialFanz) op het programma.

Website B2B Marketing Exchange

2. Confab (At Home - 5/7 mei 2021)

Confab is een driedaagse live-uitzending met keynotes, paneldiscussies en chats bij het haardvuur. Maak jezelf een lekker warme chocomelk, nestel je in de zetel en volg verschillende interessante keynotes. Voor ieder wat wils, want het lijstje van onderwerpen is lang: design, creatie, beheer en beheer van nuttige, bruikbare inhoud - op websites, apps, AI, ...

Op de sprekerslijst van dit jaar staan ronkende namen nl. Sophie Tahran (The New Yorker), Keri Maijala (LinkedIn), Clay Delk (Shopify) en nog vele anderen.

Website Confab

3. OnBrand Conference (At Home - 2021)

Ook een echte aanrader - we waren er enkele jaren geleden zelf aanwezig - is OnBrand. In een verlaten suikerfabriek pikten we toen interessante talks mee van Amazon, Growth Tribe, Hyper Island, We Are Social, Boiler Room en Reaktor.

De onderwerpen zijn elk jaar erg divers: van pure branding en growth marketing cases tot data-driven en social media marketing. Dit jaar staat het virus which shall not be named) centraal met vragen zoals o.a. welke invloed het heeft op branding of onderwerpen zoals de thuiswerk-evolutie. Er zullen inspirerende cases aan bod komen van o.a. Spotify, Oxfam, Patagonia, ...

Website OnBrand

Leerbudget

Iedere yappanees krijgt een jaarlijks leerbudget. Dit kan je inzetten om een boek te kopen, om jezelf iets aan te leren, of om naar een event of conferentie te gaan. Alles mag of kan, zolang je maar een check krijgt van twee collega’s.

Vervolgens delen we de opgepikte kennis in een quickie met alle anderen, zodat iedereen mee is. We horen graag of er interessante events ontbreken in dit lijstje. Laat het weten in de comments onder deze blogpost.