Hoplaaa!

HR-dienstengroep Acerta telt ondertussen 1 460 werknemers en meer dan 28 kantoren in België. Ze hadden dringend nood aan een nieuwe technische partner om hun digitale platformen te bouwen en te onderhouden. Flexibiliteit en degelijke expertise werd er gezocht...en gevonden.

Pilootproject en vlotte migratie

Voordat we aan de nieuwe website begonnen, ontwikkelden we eerst de events-website voor Acerta. Dit pilootproject zorgde ervoor dat we elkaar al beter leerden kennen, zowel op technisch als op menselijk vlak. Bovendien liet het toe om onze aanpak voor de uiteindelijke nieuwe website nog beter op punt te stellen.

Eerst moest er ook nog een complexe website-migratie gebeuren. De verhuis naar een nieuwe infrastructuur namen we volledig op ons. Een uitdaging voor ons development team, een zorgeloze oplossing voor onze klant. Win win! 

Agile aanpak en tweewekelijkse demo's

We kozen voor een aanpak waarbij we nauw konden samenwerken met Acerta (als klant) en iValue (als strategische partner). Onze teams communiceerden rechtstreeks in Slack (chat) om zo nog korter op de bal te spelen.

We stelden een dedicated development team samen met zowel back-end als front-end developers. Door de korte communicatielijnen en de project-dedicated team konden we goed focussen op de uitwerking en zo snel stappen zetten.

Elke 2 weken gingen we op bezoek bij de klant om demo's te geven, de concrete volgende stappen te overlopen en de planning bij te sturen voor de komende weken. Niet onbelangrijk: ook onze developers werden in deze demo's betrokken. Ook hier opnieuw met het duidelijke doel om korte lijnen te crëeren en de betrokkenheid te verhogen.

We hebben onze interne deadlines alleen maar kunnen halen doordat de yappanezen zo kort op de bal speelden.
Nathalie Quintens
director marketing & communication

Gebruiksvriendelijk CMS en vooruitdenken

Acerta beheerde vroeger heel wat verschillende websites vanuit verschillende platformen. Dit vormde voor hen een onaangename situatie met veel tijdsverlies tot gevolg. Daarom voerden we eerst een grondige technische en functionele analyse door. Zo brachten we in kaart welke pagina's terugkwamen in de structuur van de nieuwe website. Dankzij deze analyses konden alle verdere technische beslissingen slim genomen worden.

De vertaalslag van het design naar ontwikkeling en CMS bespaarde onze developers zo heel wat tijd in de daaropvolgende sprints. De grootste tijdsbesparing ligt echter bij onze klant die op een makkelijke manier terugkerende pagina's kan inzetten in de structuur van de website.

We denken in projecten graag pro-actief mee over functionaliteiten. Zo deden we dat bv. ook bij de zoekfunctie. Uit gesprekken met de klant bleek dat de volgende elementen hierbij belangrijk waren:

  1. Prioriteiten leggen in het vertonen van bepaalde zoekresultaten bij specifieke zoekopdrachten.
  2. Synoniemen en meer context meegeven aan pagina’s (denk aan congé i.p.v. verlof) zodat de zoekfunctie meer relevante resultaten weergeeft.

We verwerkten deze functionaliteiten in de zoekfunctie en het CMS. Op die manier is de eindgebruiker nog beter en sneller geholpen en kan Acerta dit zelf eenvoudig beheren in het CMS!

Tijd bespaard door flexibele content en CTA's

Binnen Acerta zijn er een aantal belangrijke doelgroepen (bv. starters of zelfstandigen). Iedere doelgroep had eigen noden, ook in het CMS. Om repetitief werk bij de klant tegen te gaan implementeerden we flexibele content blocks en overneembare call-to-actions in het CMS.

Deze elementen konden zij dan heel eenvoudig overnemen van bovenliggende pagina’s of on the spot aanpassen. Als we dit niet vanuit onze analyse gespot hadden, zou de klant veel meer tijd verloren hebben aan saaie content ingave.

Een duurzame, digitale oplossing

Op amper 8 maanden tijd ontwikkelden we een zeer uitgebreid, stabiel en gebruiksvriendelijk platform. Om de omvang van dit digitaal project wat te kaderen: de volledige website omvat meer dan 1.300 pagina’s. Dankzij onze aanpak gebeurde dit perfect binnen de vooropgestelde timing en deadlines.

De nieuwe website is een duurzame, digitale oplossing. Het platform zal verder kunnen meegroeien met de toekomstige noden van Acerta en haar klanten.


Wil je ook een website die je laat groeien?

Wij investeren graag in een gratis intake gesprek, zodat we kunnen analyseren welke digitale oplossing past bij jouw bedrijf. Stel je vraag!