Wil je producten online verkopen? Dan is e-commerce vaak de beste oplossing. Het succes van je webshop is van veel meer afhankelijk dan enkel je producten. Naast het bouwen van een webshop op maat, helpen we ook graag met het uitstippelen van jouw digitale strategie om zo verder te groeien!

Digitale strategie: think then act

We luisteren eerst van jouw vraag en noden. Niet vergeten dat er verschillende digitale oplossingen mogelijk zijn om producten online te verkopen. Een B2C-webshop, B2B-webshop, een afgeschermd bestelplatform of een website zonder prijzen. Wij analyseren welke digitale oplossing het best bij jouw noden past.

Om dit te weten te komen, graven we dieper in jouw business. Welke USP’s communiceren concurrerende webshops? Heb je al een huisstijl? Welke doelgroepen of persona’s hebben interesse in jouw producten? Het antwoord op deze vragen is essentieel om jouw e-commerce project te laten slagen.

Functionele en/of technische analyse

De functionele analyse legt in verstaanbare taal uit hoe alles op de webshop zal werken en welke functionaliteiten nodig zijn. Vergelijk het met een gebruiksaanwijzing, die voor alle betrokken partijen handig is. Wireframes maken hier eveneens deel van uit!

De technische analyse is een beschrijving van hoe we verschillende onderdelen van jouw webshop technisch zullen realiseren. Dat kan gaan van een simpel contactformulier tot meer complexe API-calls en ERP-integraties. Deze analyse is erg nuttig voor onze developers, maar ook voor een correcte budget- en prijsinschatting.

Design / UX

Voor we beginnen aan ontwikkeling, zal jouw huisstijl doorgetrokken worden naar je nieuwe webshop. De lay-out van je webshop krijgt nu vorm. Onze designers bepalen de look-and-feel van centrale pagina’s, buttons, formulieren en andere vaste elementen. Het oog wilt natuurlijk ook wat!

Daarnaast waakt onze UX-expert over de user experience van de gebruiker. Staan de call-to-actions op de juiste plaats? Is de check-out logisch gestructureerd Hoe makkelijk is het om een account aan te maken? Als digital agency denken we in het belang van jouw eindklant, niemand anders.

Development en kamperen

Nu er een goede leidraad is, kunnen onze developers beginnen met het ontwikkelen van jouw e-commerce platform. Tijdens het ontwikkelen spreken we samen af om op geregelde tijdstippen naar jouw bedrijf af te zakken.

Dit is het ‘kamperen bij de klant’, wat onze samenwerking alleen maar ten goede komt. We merken vaak dat tijdens deze momenten heel wat onduidelijkheden opgehelderd worden en de klant een echte inkijk krijgt in de evolutie van hun nieuwe webshop.

Integraties op maat en security

Ons development team heeft doorheen de jaren heel wat ervaring opgebouwd in het koppelen met externe systemen. We zijn niet vies van complexe integraties met CRM-systemen, ERP-systemen, boekingsmodules, online betaaloplossingen of logistieke partners.

Daarnaast is de beveiliging van je webshop onze hoogste prioriteit. We zorgen ervoor dat de laatste security protocols gerespecteerd worden. Op die manier shopt jouw gebruiker altijd in een veilige, online omgeving.

SEO, copy en e-commerce analytics

Onze online marketeers hebben heel wat SEO-ervaring in e-commerce. Jij beslist als klant of je zelf de SEO voor jouw webshop in handen neemt, of je ons advies erin nodig hebt of alles ervan uitbesteedt. Hetzelfde geldt voor het schrijven van de teksten. Onze digitale specialisten ontzorgen jou graag op dit vlak.

Verder is het belangrijk om jouw bezoek, productomzet, omzet per productcategorie en transactiewaardes te meten. We hebben dan ook veel ervaring met het opzetten van conversiemeting. Want jouw KPI's moeten helder en vooral meetbaar zijn!

Een webshop, iets voor jou?

Interesse in een webshop voor jouw bedrijf? Daar gaan we graag dieper op in tijdens een verkennend gesprek! Dien hier jouw aanvraag in. 


Naar alle diensten